Dopisnik pančevačkog portala Slobodan Dukić pod policijskom zaštitom

Objavljeno: 23.09.2022.

Novinar u penziji i saradnik portala Pančevo Si Ti Slobodan Dukić rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da policija njega i kuću u kojoj živi obilazi u više navrata svakog dana od kada su mu ostavljeni preteći pogrebni venci kod ulazne kapije.

Fotografija venaca na kapiji Dukićevog imanja (foto: Slobodan Dukić) Fotografija venaca na kapiji Dukićevog imanja (foto: Slobodan Dukić)

Kako kaže, ima određne sumnje u vezi sa tim ko mu je ostavio pogrebne vence na ulazu na imanje, ali očekuje da policija to istraži.

„Zadovoljan sam reakcijom policije, jer imam dvadesetčetvoročasovnu policijsku zaštitu i policajci stalno kruže oko moje kuće. Uzeli su i vence kako bi se analizama utvrdilo ko je počinilac“, rekao je Dukić.

Dodao je da očekuje poziv Višeg tužilaštva u Smederevu kako bi dao izjavu.

Početkom prošle nedelje na ulaznoj kapiji domaćinstva ovog novinara u Šumarku kod Kovina nepoznate osobe ostavile su dva pogrebna venca. Tog dana je, govoreći za UNS, ovaj događaj Dukić doveo u vezu sa svojim poslednjim tekstom u kojem je pisao da pomoćnik predsednice opštine Kovin poseduje lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju na novosadskoj Visokoj poslovnoj školi.

U tekstu je Dukić naveo da je redakcija Pančevo Si Ti od Visoke škole u Novom Sadu dobila informaciju da u evidenciji studenata koji su diplomirali ne postoje podaci o pomoćniku predsednice opštine Dušanu Maksimoviću. Kako piše u tekstu, na sajtu ove opštine postoji informacija da je Maksimović završio Visoku školu u Novom Sadu, a Maksimović je i na sastanku sa Dukićem koji je kasnije usledio pokazao dokument za koji je tvrdio da je diploma.

Dukić za sajt UNS-a ističe da će nastaviti da piše o temama o kojima je dosad pisao, uključujući i slučajeve zloupotreba diploma u opštinskoj samoupravi.

 „Ne mogu bez olovke i beležnice. Krećem se i istražujem. Mogao bih raditi u dnevnoj redakciji i svakodnevno donositi po tri priloga“, rekao je 78-godišnji Dukić koji je svojevremeno bio novinar Politike, Politike ekspres, Privrednog pregleda, Blica, ljubljanskog Dela, Slobodne Dalmacije.

Tekst prenet sa portala Udruženja novinara Srbije.

Autor: A.N.