Uhapšen napadač na reportera N1 Mladena Savatovića tokom protesta ispred RIK-a

Objavljeno: 28.12.2023.

M. G. uhapšen je zbog napada na novinara N1 Mladena Savatovića, saznaje Nova.rs. Njemu se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Napad na Savatovića (foto: snimak ekrana N1) Napad na Savatovića (foto: snimak ekrana N1)

Prema našim saznanjima, uhapšenom M. G., po nalogu tužioca, određeno je zadržavanje do 48 sati.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog napada na reportera N1 Mladena Savatovića tokom izveštavanja sa protesta, koji se dogodio 25. decembra 2023. godine u ulici Kralja Milana.

Savatović je nakon napada objasnio da je čekao poslednje uključenje uživo, da je stajao između zgrade Republičke izborne komisije i Predsedništva i da mu je prišao muškarac i počeo da dobacuje nešto nerazumljivo.

Savatović kaže da ga je upitao šta mu treba, a on je odgovorio nešto vezano za N1 BiH, na šta mu je novinar odgovorio da nije iz N1 BiH, nakon čega je muškarac krenuo da mu se unosi u lice i da mu preti.

„Jednom me je uhvatio za desnu ruku, i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova poslednja 24 sata bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema oprqavdanja da se neko ovako ponaša“, rekao je Savatović.

Jedan korisnik društvene mreže X podelio je snimak i naveo da je osoba koja je napala Savatovića ista ona koja je nešto ranije demolirala automobil ispred Starog dvora.

Tekst prenet sa portala Nova.rs.

Autor: Aleksa Momčilović