Zaziđavanje OK radija: Ponovo odloženo suđenje, Ilić traži spajanje predmeta

Objavljeno: 31.01.2024.

U Osnovnom sudu u Vranju odloženo je suđenje direktoru kockarnice ,,Colosseum gest” (iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar) Stefanu Iliću zbog toga što je u Osnovnom javnom tužilaštvu pokrenut postupak o zaključenju sporazuma o priznanju oba krivičnog dela koja se vode protiv Ilića zbog ilegalne gradnje, a koja se odnose na radove kod Ok radija u toku kojih je zazidan i prozor redakcije.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Ilić je i na ovom ročištvo dobio advokata po službenoj dužnosti, a o ponovnom angažovanju advokata Novice Zdravkovića koji mu je prethodno otkazao punomoćje 10. septembra nije podneskom obavestio sud. Sutkinja Dragana Stanković Tasić tražila je da Ilić naknadno dostavi punomoćje o angažovanju Zdravkovića kako bi razrešila branioca po službenoj dužnosti..

Zdravković je tražio spajanje spisa predmeta za oba krivična dela koja se odnose na radove kod Ok radija, i sporazum o priznanju krivičnog dela. Iz OJT-a navode da je u toku postupak pregovoranja o zaključenju sporazuma o priznanju krivičnog dela.

Novo ročište iz prvog predmeta zakazano je 14. februara, a Stanković Tasić je novo ročište u ovom predmetu zakazala 28. februara u 13 časova.

Podsetimo se, Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Osnovnog suda u Vranju koja je doneta 20. marta ove godine kojom je Ilić osuđen sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora zbog nelegalne gradnje, i vratio predmet na ponovno postupanje.

Osnovno javno tužilaštvo podnelo žalbu na ovu presudu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga u vezi krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole iz čl. 219a. st. 3 u vezi st. 2. kojim je predviđena stroža kazna zatvora od šest meseci do pet godina uz novčanu kaznu.

Pre oko dve godine firma Colloseum gest, iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Nikolić počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom je kasnije zazidan i prozor redakcije OK radija, što je bio deo pretnji i pritisaka na ovaj medij. Nikolić je osuđen za pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

I dalje nakon dve godine Gradska uprava nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije OK radija.

Tekst prenet sa portala Cenzolovka.